Tähti-Santtu

suomenhevonen
ruuna
synt. 14.6.2002
omistaja Johanna Sumala


Tähti-Santtu oli 9-vuotiaaksi asti ”virkaa tekevä hevonen” eli suikkulaista sukua oleva Pelson vankilan kasvatti ja vankien terapia- ja työhevonen. Pelsolta Santtu siirtyi hetkeksi Pudasjärven ammattiopistolle ja sieltä Kainuun ammattiopistolle. Santtu siirtyi omistukseeni maaliskuussa 2012. Yhteinen taipaleemme alkoi Pilvelän tallilla ja lokakuun lopussa 2012 Santtu muutti Kylmän tallille.

Intohimonamme ovat lännenratsastus ja perinteiset hevosmiestaidot, mutta Santun kanssa harrastetaan myös kouluratsastusta sekä pieniä estehyppelyitä mielen ja kunnon virkistykseksi.

Laumassa Santtu on se mukavin, joka antaa tilaa muille. Santulla on suuri sydän ja hän on luonteeltaan järkevä, kiltti ja nöyrä. Työhevoselta näyttävän, mutta hyvin kevyesti ratsastettavan Santun tahti on letkeä ja kyydissä on mukava istua.  Santulla on innokas asenne lähteä töihin ja hän on hyvin utelias tutustumaan uusiin haasteisiin.

Kesäihottumansa vuoksi Santtu on tiiviisti loimitettuna kesän ajan ja noudattaa mahdollisimman luonnonmukaista ruokavaliota eli syö paljon valikoituja yrttejä, joita huoltojoukot keräilevät ahkerasti kesän ajan talven varalle.